Konen skrev et siste brev til sin utro ektemann. Det stakk nok i hjertet hans..

Populære

Hvor lenge kunne du blitt værende i et forhold hvor du visste at din bedre halvdel ikke lenger elsket deg? Du merker at gnisten har dødd ut. Ikke fra din side. Du kjenner at du mister ditt livs kjærlighet. Skal du holde igjen? Eller skal du bare slippe taket? Dette dilemmaet kan gnage en hjerne i fillebiter. Noen er modig nok til å spørre rett ut, noen er sterk nok til bare å pakke kofferten og dra. Noen blir værende, kniper sammen og vil ikke ha teamet på bordet. Man kan kalle dem for både dum og svak. Men er det egentlig så rart? De holder jo bare fast på den de elsker så lenge som de kan, og håper i det lengste at ting skal snu seg.

Denne kvinnen tok det siste valget. Hun skrev et brev til sin mann, som hun gjennom flere år hadde opplevd at ikke brydde seg om henne lenger, og i tillegg var utro. Det er et hjerteskjærende brev fylt med redsel, offer, håp og kjærlighet.

Til min ektemann gjennom 10 år

utro mann

Det er lenge siden du fortalte sannheten til meg. Du har løyet til meg nesten hver eneste dag. Tror du ikke jeg avslører det? Det er 18 år siden vi startet å date og du er en elendig løyner. Når du lyver kan jeg se det i ansiktet ditt. Jeg kan høre det på stemmen din. Jeg har visst lenge at du er utro mot meg, men jeg har latt det passere.

utro mann

Når jeg tenker over det, så er det svært lenge siden du la merke til meg. Når du våkner opp har jeg frokost klar til deg. Du spiser, så går du. Når du kommer hjem står det middag på bordet. Du spiser, jobber litt og legger deg for å sove. Jeg har hatt lyst til å spørre deg om hva som er gale og kommunisere, men du registrerer knapt at jeg eksisterer. Skulle ønske jeg visste hva jeg har gjort feil, slik at jeg kan forandre på det. Men du var aldri hjemme. Selv ikke i helgene. Jeg fant ut at du har vært utro og lagt med flere kvinner over en lang periode.

utro mann

Jeg brøt sammen. Jeg kan ikke forstå; jeg ønsker å forstå. Jeg har gjort alt jeg kan for å være en god kone, ikke sant? Men jeg har unngått å konfrontere deg. Vi har fortsatt å suse videre i vår daglige rutine og dette har pågått år etter år. 

utroskap

Ting forandret seg for ett år siden. Jeg ble diagnostisert med kreft. Når jeg fortalte det til deg begynte du endelig å bry deg igjen. Du la endelig merke til min eksistens. Jeg følte at jeg betydde noe for deg igjen. Jeg ble synlig på kartet ditt. Og jeg tenkte for meg selv at nå blir alt bra igjen. Men tiden gikk og jeg fant ut at du fremdeles hadde kontakt med noen andre, du var fremdeles utro. Nok en gang ble jeg knust. Nok en gang unngikk jeg å konfrontere deg. 

utro mann

Jeg var bare så glad for at du la merke til meg. At du igjen gav komplimenter for maten jeg lagde. Men tankene mine stoppet aldri. Tankene som sa til meg at når du var borte så var du med en annen, når du fikk en SMS så var det fra en kvinne. Jeg gråt alt for mange ganger. Når du ikke så meg. Jeg ville ikke at du skulle se at jeg er svak. 

utro ektemann

Jeg gråt fordi jeg visste at alt jeg fikk av deg var din medfølelse. Medfølelse fordi jeg var syk. Helt ærlig, jeg følte meg som en tigger. En som ikke fortjente noe annet enn vekslepengene; en tigger som bare blir gitt det som er til overs. Fordi du synes synd på meg. En verdiløs skapning som ikke betyr noe for samfunnet. Jeg hadde lyst til å rømme bort, men som andre hjemløse tiggere så hadde jeg ingen sted å rømme til. Ingen sted å kalle hjem. 

utro mann

Men ikke bekymre deg elskede. Jeg har ikke mye tid igjen uansett. Snart vil du være fri. Du vil ikke behøve å gå bak ryggen min lenger. Når den tid kommer vil jeg bare være et bittert minne for deg; et mareritt du alltid har forsøkt å unngå. Til deg min elskede: jeg er lei meg. Jeg er lei meg for at jeg ikke strakk til. Jeg er lei meg for at jeg ikke kunne tilfredsstille dine behov. Jeg er lei meg for at jeg var så feig at jeg aldri sa i fra. Jeg elsker deg, tro du meg, jeg elsker deg så høyt at selv om du gjorde så mye for å såre meg så sluttet jeg aldri å elske deg. 

utro mann

Jeg håper at du en dag leser dette og forstår at det er meg som skriver det. Jeg håper at du en dag forstår at dette er stemmen min som forteller ting fra min side. Ting jeg aldri var tøff nok til å si til deg. Elskede, du vet at jeg elsker deg så mye. Du er nå fri. Finn den personen som vil gjøre deg lykkelig og får deg til å føle deg selvsikker. Men jeg har et siste ønske jeg vil be deg om: Vær så snill, ikke få den personen til å gråte. Ikke la henne få gråte en eneste trist tåre, bare tårer av glede. Takk for alle årene vi hadde kjære, jeg elsker deg. 

Levert i samarbeid med Sosialnytt

Siste