Kvinnen med ADHD har et sterkt budskap til moren som «dopet» henne

Er du en forelder som har barn med ADHD? Da kjenner du nok til problemstillingen om hvorvidt man skal gi medisin til barnet eller ikke.

Det er stor uenighet om hvorvidt man skal medisinere ADHD eller ikke. Mange mener at man er alt for snar med å gi medisiner, noe som kanskje kan virke stigmatiserende på de som får medisiner.

Jessica McCabe er en ung kvinne med ADHD. Hun belyser akkurat denne problemstillingen i et innlegg på Facebook.

I innlegget hyller hun moren sin som valgte å stå på for at datteren skulle få medisin. Innlegget til Jesscia har blitt delt tusenvis av ganger på sosiale medier. Nedenfor kan du lese det i sin helhet, oversatt til norsk.

Til mamma som «dopet» meg

Jeg ønsker med dette å takke mammaen min for at hun «dopet» meg.

Takk mamma. Takk for at du hørte på meg da jeg fortalte at jeg hadde det vanskelig. Takk for at du sto opp for meg da pappa ikke ville høre på problemene mine, han mente det var helt «normalt.»

Jeg forstår nå at ADHD er genetisk, og jeg tror nok han avfeide det fordi han har det på samme måte selv.

Takk for at du fikk meg grundig undersøkt slik at jeg fikk forståelse og innsikt i at hjernen min er annerledes, det er ikke min feil.

Takk for at du tok meg med til en psykiater, måned etter måned, for å få nye resepter. Jeg vet at du var travel i denne perioden, og jeg vet at jeg aldri gikk tom for medisin fordi du tok deg tid til å ta meg med til alle legetimene.

Takk for at du ignorerte alle menneskene som dømte deg. Jeg vet det var mange av de. Takk for at du forsto at det var en vesentlig forskjell mellom meg og søsteren min; at det var en grunn til at hun nesten aldri glemte skolebøker eller lekser, mens jeg glemte slike ting nesten hver dag.

Takk for at du forsto hvorfor jeg hadde større problemer enn de andre barna. Jeg ble lett distrahert, impulsiv og «vanskelig.»

Jeg forstår dette selv nå, jeg vet at ADHD utvikler seg forskjellig i hjernen til mennesker. Du visste ikke det, men du hørte på meg og stilte opp når jeg trengte det.

På grunn av deg, fikk jeg den behandlingen jeg trengte. Jeg gjorde det bedre på skolen, følte meg mer selvsikker og klarte å utnytte potensialet mitt. På grunn av deg har jeg aldri måtte selvmedisinere meg, slik mange mennesker med ADHD gjør. Jeg fikk aldri depresjon, jeg ga aldri opp meg selv. Jeg følte meg aldri misforstått. Du forsto. Du trodde på meg. Og når du tok meg med til en lege som kunne forklare hva som hendte i hjernen min, tok du vekk så mye skam fra skuldrene mine.

Nedenfor kan du se et klipp som Jessica har spilt inn til ære for sin mor. Del gjerne opplevelsen hennes av å bli hørt og sett videre. 

Levert i samarbeid med Sosialnytt

Klikk LIKER for å få med deg neste sak fra Evanova!

SISTE

6 tegn på at du trener for hardt

Hvis du møter opp på treningsstudioet fem dager i uken er du neppe i risikosonen. Men, hvis du tar det alt for langt, og...

Verdens heldigste mann?

Det er ikke alle som må ta opp lån eller bruke kredittkortet for å få råd til drømmereisen. De aller færreste vinner i lotterispill...

10 år gammel jente fremfører en vanskelig låt – I løpet av sekunder snur alle dommerne stolen sin!

På sin audition for The Voice Kids Ukraine 2017 sang 10-år gamle Daneliya Tulyeshova Demi Lovato's 2015 pop ballade "Stone Cold". Det var tydelig...

Jonathan (10) fikk konfiskert mobilen sin – Da tok han innersvingen på foreldrene!

Alle som har eller har hatt tenåringer og barn i hus har nok opplevd at mobiltelefonen blir vel mye brukt. Dette svenske foreldreparet trodde...

Da vennen hans døde, ønsket han råd om hvordan man håndterer sorg. Dette svaret gir mening!

Denne teksten handler om en forvirret ung gutt som nettopp hadde mistet en nær venn. Han visste ikke hvordan han skulle håndtere sorgen, og...