Den 87-år gamle damens tale får oss virkelig til å tenke over hvordan vi skal leve livet

Populære

På vår første skoledag fikk vi en utfordring av læreren vår. Oppgaven gikk ut på å introdusere oss og bli kjent med noen vi ikke kjente fra før. Plutselig kjente jeg en hånd som rørte ved skulderen min. Jeg snudde meg og så en gammel dame som strålte mot meg. Smilet hennes lyste opp hele rommet.

Hun sa: «Hei kjekken. Mitt navn er Rose, jeg er åttisyv år gammel, får jeg lov til å gi deg en klem?»

Jeg lo og svarte: «Så klart kan du det!» Hun svarte med å gi meg en varm klem.

«Hvorfor er du her på høyskolen, i din unge alder?» Spurte jeg.

Spøkefullt svarte hun: «Jeg er her for å møte en rik mann, gifte seg, og få et par barn …»

«Nei seriøst,» spurte jeg. Jeg var nysgjerrig på hva som motiverte denne gamle damen til å ta en slik utfordring ved en slik alder.

Hun fortalte: «Jeg har alltid drømt om å ha en høyskole utdanning og nå har jeg fått muligheten!«

Da forelesningen var over gikk vi sammen til kantinen og kjøpte noe å drikke, vi ble venner med en gang. De neste tre månedene gikk vi alltid sammen fra klassen og pratet ustanselig. Jeg ble helt fascinert av å lytte til denne «tidsmaskinen» som villig delta av sin visdom og erfaring med meg.

I løpet av året ble Rose raskt en populær skikkelse på skolen. Hun fikk venner hvor enn hun gikk. Hun elsket oppmerksomheten fra de andre elevene.
På slutten av semesteret invitert vi Rose til å holde en tale på avslutningsfesten. Jeg glemmer aldri hva hun lærte oss.

Rose steg opp på podiet foran hele forsamlingen. Hun mistet noen papirer på gulvet, og litt flau sa hun inn i mikrofonen: «Jeg er lei meg, jeg er så nervøs. Jeg har kanskje fått i meg litt for mye whiskey, men jeg får aldri muligheten til å stå foran dere her igjen, så nå skal jeg fortelle dere hva jeg vet om livet.»

Hun kremtet og begynte på talen.

«Vi slutter ikke å spille fordi vi er gamle, vi blir gamle fordi vi slutter å spille. Det er bare fire hemmeligheter bak det å holde seg ung.

  1. Vær lykkelig, oppnå suksess.
  2. Du må ha tid til å le og finne humor, hver dag.
  3. Du må ha en drøm. Når du mister dine drømmer, dør du. Det er så mange mennesker som vandrer rundt og er døde uten at det vet det selv en gang! Det er en stor forskjell på det å bli eldre og vokse opp. Hvis du er nitten år gammel og ligger i sengen ett år og ikke gjør noen produktive ting, vil du bli tjue år gammel. Hvis jeg, åttisyv år gammel, bor i sengen ett år og ikke gjør noe, vil jeg bli åttiåtte. Alle kan bli eldre, uten at det krever noe talent eller evne. Men for å vokse opp må du alltid finne muligheter gjennom å endre deg.
  4. Ikke Angre.

Eldre mennesker angrer vanligvis ikke på ting de har gjort, men de angrer på ting de ikke gjorde. De eneste som frykter døden, er de med anger.»

Rose utfordret oss alle til å leve etter disse reglene i vårt daglige liv.

Den gamle damen fullførte utdannelsen sin på høyskolen. En uke etter siste eksamen, døde Rose fredelig mens hun sov.
Over to tusen studenter deltok hennes begravelse. De ville hylle en fantastisk kvinne som viste at det aldri er for sent å oppnå dine drømmer!

For noen kloke ord! Del gjerne artikkelen med vennene dine for å dele dette viktige perspektivet på livet! 

Denne historien er skrevet av Dan Clark og ble publisert i 1999 gjennom en bok som heter Chicken Soup.

Levert i samarbeid med Sosialnytt

Siste