Kvinnen ble oppringt fra skolen fordi datteren hennes hadde slått en elev – Kvinnens respons gjorde dem målløs!

Populære

Kvinnen som til dagen jobber som sykepleier ble oppringt av skolen. De ville ha henne inn på et møte, grunnen sjokkerte kvinnen. Datteren hennes hadde visstnok slått en annen elev.

Oppringningen kom mens kvinnen var på jobb.

Telefon: «Dette er læreren til din datter. Det har skjedd en hendelse som involverer datteren din. Vi ønsker at du kommer inn på et møte.»

Meg: «Er hun syk eller skadet? Kan det vente til mitt skift er over, om to timer?»

Telefon: «Din datter har slått en annen elev. Vi har prøvd å ringe deg i 45 minutter. Det er veldig alvorlig.»

Jeg drar til skolen, og jeg blir vist inn på rektors kontor. Der sitter min datter, en mannlig lærer, en kvinnelig rådgiver, rektor, en gutt med blod rundt nesen og et rødt ansikt, samt hans foreldre.

Rektor: «Så snilt av deg å endelig bli med oss!»

Meg: «Ja, det er travelt på akuttmottaket. Jeg har brukt den siste timen på å sy over 40 sting på en syv år gammel gutt som ble slått av sin mor med en metalløse. Etterpå måtte jeg forklare politiet om skadene. Beklager at jeg er sen.» 

Rektoren forsøker å skjule at han tydeligvis ble pinlig berørt, så begynner han å forklare hva som har skjedd på skolen. Denne gutten hadde prøvd å ta av min datters BH, og hun hadde slått han i ansiktet, to ganger. Jeg fikk inntrykk av at de var mer sint på datteren min enn gutten.

Meg: «Og du ønsker å vite om jeg kommer til å melde gutten for seksuelt overgrep mot datteren min og samtidig anmelde skolen for å tillate ham å gjøre det?»

De blir nervøs når jeg nevner seksuelle overgrep og alle begynner å snakke på en gang.

Lærer: «Jeg tror ikke det var så alvorlig.»

Rådgiver: «La oss ikke overreagere.»

Rektor: «Jeg tror du misforstår poenget her.”

Guttens mor begynner å gråte. Jeg snur meg mot datteren min for å finne ut hva som skjedde.

Datter: «Han dro i BH`en min. Jeg ba ham om å stoppe, men det gjorde han ikke, så jeg fortalte det til læreren min. Han rådet meg om til ignorere det. Gutten gjorde det igjen og løsnet BH`en min, da slo jeg til han. Så stoppet han.»

Jeg snur meg mot læreren.

Meg: «Tillot du han å gjøre dette? Hvorfor stoppet dere ikke han? Kom bort her og la meg ta på forsiden av buksen din!»

Lærer: «Hva? Nei!»

Meg: «Betyr det at du synes det hadde vært upassende? Hvorfor ikke gå bort og dra i rådgiverens BH akkurat nå. Se hvor gøy det er for henne. Eller dra i BH`en til guttens mor. Eller min. Du tror at bare fordi de er barn er det bare på gøy?»

Rektor: «Med all respekt, din datter slo fortsatt et annet barn.»

Meg: «Nei. Hun forsvarte seg mot et seksuelt angrep fra en annen elev. Se på dem. Han er et hode høyere enn henne, og dobbelt så tung. Hvor mange ganger skal hun la han ta på henne? Hva skal hun gjøre når personen som skal hjelpe og beskytte henne i klasseromet ikke bryr seg? Hva skulle hun ha gjort?»

Guttens mor fortsetter å gråte. Læreren unngår øyekontakt med meg.

Jeg var så sint at jeg samlet min datters ting og forlot møtet. Jeg rapporterte det til skolestyret og forventer en reaksjon derfra.


Denne historien fremstår som en vandrehistorie på nettet, som vi ikke kan bekrefte om er sann eller ei. Men moralen i historien er så absolutt gjeldende.

La denne historien være en påminnelse om å behandle andre mennesker med respekt og alltid stå opp for det som er rett, spesielt når det betyr å forsvare forsvarsløse.

Del denne morens eksempel!

Levert i samarbeid med Sosialnytt

Siste