Han spurte en gammel dame: «Hvorfor er du alene på cruise?» Svaret hennes ga han en briljant idé!

Populære

For rundt 2 år siden var jeg og min kone på cruise gjennom middelhavet. Skipet hadde navnet Princess liner. Da vi kom til matsalen oppdaget vi en eldre kvinne som satt alene og spiste.

Jeg oppdaget også at serveringpersonellet, kapteinene og alle andre som jobbet på cruiset virket veldig kjent med denne kvinnen. Alle nikket og hilste på henne når de gikk forbi. Jeg spurte kelneren vår hvem denne kvinnen var, og forventet å få høre at hun eide båten eller noe slikt. Men kelneren svarte at det eneste han visste om henne var at hun hadde vært ombord på de siste fire cruisene dette skipet hadde reist. Både frem og tilbake.

En kveld da vi skulle gå fra matsalen gikk jeg forbi kvinnen. Jeg stoppet opp og sa hallo. Vi pratet litt og jeg sa, «jeg forstår det slik at du har vært på denne skipet på de fire forrige cruisene.» Hun svarte, «Det er sant». Jeg sa, «Jeg forstår det ikke», og hun svarte meg før jeg fikk sagt mer, «Det er billigere enn et eldrehjem.» Hun fortsatte:

«Det blir ingen gamlehjem på meg i fremtiden. Når jeg blir enda eldre og svakere skal jeg forsatt bo på et cruiseskip. Den gjennomsnittlige prisen for et eldrehjem er 1600,-kr døgnet. Hos Princess cruise kan jeg med rabatt for langtidsopphold og seniorrabatt få være her for 500,-kr døgnet. Det innebærer:

1. Så mange drinker jeg vil ha. Det blir bare 100 kroner per dag.

2. Jeg kan spise så mange som 10 måltider hver dag (nydelig mat, ikke gamlehjemsmat). Jeg kan spise i restauranten eller få romservice, noe som betyr at jeg kan få frokost på sengen hver dag, hele uken, om jeg ønsker det!

3. Princess har så mange som tre basseng, treningssenter, gratis bruk av vaskemaskin og tørketrommel, og de viser filmer hver eneste kveld.

4. Det er gratis tannkrem, barberhøvler, håndkler og sjampo.

5. Jeg blir behandlet som en kunde, ikke en pasient.

6. Jeg får treffe nye mennesker hver syvende eller fjortende dag.

7. Funker ikke TV`en, en lyspære som må skiftes, må madrassen byttes ut? Ingen problem! De fikser alt og beklager ulempen det måtte medføre!

8. Rent sengetøy og håndklær hver dag, uten at jeg må be om det.

9. Om du faller og brekker lårhalsen på et eldrehjem så må du over på pleieavdelingen. Om det samme skjer på cruiset så blir du oppgradert til en suite for resten av livet.

10. Det er alltid en lege tilgjengelig ombord.

Og det aller beste? Vil du se sørmaerika, Panamakanalen, Tahiti, Australia, New Zealand, Asia eller et annet sted? Det går alltid et cruise! Nei meg kommer dere ikke til å se på et eldrehjem!

PS: Og glem ikke dette. Når du dør, så kan de bare dumpe deg overbord, helt gratis! 

Er dette gjennomførbart?

Dette er en fiktiv historie. Vi har sjekket om dette faktisk er noe som kunne latt seg gjøre og lønne seg i virkeligheten. Vi fant blant annet ut at man kan ta cruise fra Sydney til middelhavet for 372 kroner dagen. (Cruiset varer i 41 dager).

Hva koster det så å bo på eldre/gamlehjem? Dette varierer fra kommune til kommune. Men i følge denne saken fra NRK så kan man forvente å betale 7-800.000 kroner i året for en plass på gamlehjem.

Den enkelte beboer betaler 75 prosent av pensjonen sin som et grunnbeløp.

I tillegg trekker kommunen 85 prosent av all annen inntekt. Dette kan være renter av formue eller leieinntekter fra huset som den eldre tidligere bodde i.

Dersom en plass på eldrehjem koster 800.000 i året så betaler man faktisk en døgnpris på 2191,- kroner.

Svaret er altså ja! Du kan fint leve et liv boende på cruise, for en billigere penge enn å bo et eldrehjem! 

Levert i samarbeid med Sosialnytt

Siste